Afdeling

In het Centrum Voortplantingsgeneeskunde behandelen we paren met vruchtbaarheidsproblemen.

Printable version (PDF) Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

Paren bij wie het niet lukt om binnen een jaar zwanger te worden kunnen bij ons terecht. Paren kunnen eerder verwezen worden als de vrouw geen of een onregelmatige cyclus heeft, of ouder is dan 38 jaar. Bij het Centrum Voortplantingsgeneeskunde kunnen we verschillende onderzoeken uitvoeren.

Lees meer Schoenen Adidas Powerlift 3 Dames Gewichtheffen 1 Outlet mNOv0wPyn8

Freya-pluim

Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de Freya-pluim toegekend gekregen.

Certificering ISO 9001:2015

Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft het ISO 9001:2015 certificaat ontvangen. Dit certificaat betekent dat het centrum heeft bewezen altijd zorg van hoge kwaliteit te leveren aan patiënten.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

3
aandoeningen
Bekijk aandoeningen

Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

3
onderzoeken
Bekijk onderzoeken
7
behandelingen
Bekijk behandelingen

Over dit spreekuur

Alle belangrijke informatie op een rij Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

Hoe verloopt een bezoek aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde?

Lees meer

De eerste afspraak

Lees meer

Welke onderzoeken krijgt u?

Lees meer
Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

Evaluatiegesprek

Lees meer

Praktische tips

Leefstijl bij kinderwens

Een gezonde leefstijl is belangrijk als u graag zwanger wilt worden. U kunt het beste gezond eten, voldoende bewegen en bepaalde risico’s vermijden. We hebben de belangrijkste adviezen voor u op een rijtje gezet.

Speciaal voor patiënten van het Centrum Voortplantingsgeneeskunde hebben wij de digitale kinderwenspoli. Hier kunt u vragen stellen aan ons team, maar ook heel gemakkelijk informatie vinden over ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen. Er is ook een forum waar u met andere patiënten in contact kunt komen.

Pzpc Heren Valentino nl Amsterdam Schoenen dBoxeCWr

Uw afspraak in het ziekenhuis

Hoe bereidt u zich voor op uw afspraak in het ziekenhuis? Lees voor uw eerste afspraak op onze website alles over het voorbereiden van een afspraak in het ziekenhuis.

Bekijk uw zorgverzekering

Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt. Bekijk van tevoren uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Belangrijke informatie over de kosten

Mag u de kosten van een afspraak bij het Centrum Voortplantingsgeneeskunde declareren bij uw zorgverzekeraar?

MijnJBZ

Ismail Ilgunsold Force OutRebirth Nike One Air wvm80Nn

Via de beveiligde website MijnJBZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien zoals die in het JBZ bekend zijn.

Gegevens delen

Dames Beige Schoenen Timberland Voor Timberland Beige Voor Beige Schoenen Dames Schoenen BderCox

Wilt u dat zorgverleners buiten het Jeroen Bosch Ziekenhuis uw medische gegevens kunnen inzien? Dan moet u het JBZ toestemming geven om uw gegevens beschikbaar te stellen.

Uw rechten en plichten als patiënt

Als patiënt heeft u een aantal wettelijke rechten en ook een aantal wettelijke plichten. Hier vindt u een overzicht.

Naar de dokter? 3 goede vragen!

Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Wat het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen.

Onze zorgverleners

Maak hier kennis met het behandelteam.
Drs. E. Assmann-Schuilwerve
Klinisch psycholoog, Psychotherapeut
Dr. J.P. de Bruin
Gynaecoloog
Bekijk ons team
Outdoor Women 2 942842 Air Flyknit And Mens Sport Vapormax Nike 103 lKJ1uF3Tc

Betrokken afdelingen

Meer informatie

JBZ Zorgapp
Download de JBZ Zorgapp voor meer informatie over de IVF-behandeling
Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek
Alle belangrijke informatie op een rij.
Code GYN-150
sandalen Mode Van pumps teensandalen comfortabel SchoenenTijdloos j5LAR4
Laatste revisie: 7 juni 2019 - 16:03
Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE
Over dit spreekuur
Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

Hoe verloopt een bezoek aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde?

Als u bent doorverwezen naar hetCentrum Voortplantingsgeneeskunde, heeft u waarschijnlijk al langere tijd geprobeerd zwanger te worden.

Cheap Superstar Sneakers Adidas Aliexpress On oxQeBWdrCE

U wilt graag weten waarom dit niet lukt. We willen u hier zo snel mogelijk duidelijkheid over geven.

We streven ernaar om zo min mogelijk belastende of overbodige onderzoeken te laten plaatsvinden. Ook proberen we het aantal polikliniekbezoeken zoveel mogelijk voor u te beperken.

Digitale kinderwenspoli

Bij het maken van een afspraak vragen wij u om uw e-mailadres. Op deze manier nodigen wij u uit om lid te worden van dedigitale kinderwenspoli. Via de digitale kinderwenspoli krijgt u vragenlijsten toegestuurd. Deze vragenlijsten moet u eerst invullen. Dan maken we voor u de eerste afspraak bij het Centrum Voortplantingsgeneeskunde. De vragenlijst bespreken we tijdens de eerste afspraak.

Verder kunt u via de digitale kinderwenspoli vragen stellen aan ons team, maar ook heel gemakkelijk informatie vinden over ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen. De digitale kinderwenspoli heeft ook een forum waar u met andere patiënten anoniem ideeën en meningen kunt uitwisselen.

Adidas Superstar Superstar Adidas Wit Schoenen Goud rBdxeCQoW

Slikt u al foliumzuur?

De Gezondheidsraad adviseert vrouwen die zwanger willen worden om foliumzuur (tabletten, 0,4 mg) te slikken. Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje. Wij adviseren u om tot 9 weken zwangerschap te gebruiken. U kunt dit bij de drogist of apotheek halen.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Bij het eerste bezoek verwachten wij dat u beiden aanwezig bent. Een onvervulde kinderwens is een gemeenschappelijk ‘probleem’. Het maakt niet uit wat de oorzaak is. Daarom hebben we de persoonlijke gegevens van uw beiden nodig voor het uitvoeren van het vruchtbaarheidsonderzoek. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg welke stappen er nodig zijn om uit te zoeken of er een aanwijsbare oorzaak is van de onvervulde kinderwens. We zijn ons er van bewust dat het onderzoek veel van u vraagt. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met intimiteit en privacy. Het eerste gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Tijdens het eerste gesprek nemen we de vragenlijst met u door. Sommige zaken krijgen meer aandacht.

Eigen aanspreekpunt

U krijgt een eigen arts toegewezen als aanspreekpunt. De arts die u tijdens het eerste gesprek ziet is uw hoofdbehandelaar en ook uw aanspreekpunt.Adidas Goedkoop Goedkoop Fitness Dames SchoenenKopen Dames Adidas Fitness SchoenenKopen Dames Adidas MzqGVSUp

Welke onderzoeken krijgt u?

Vaginaal onderzoek

Deals Zx – Adidas Official WebsitenewsFoot Locker Kicks Restocks 8ynwmNv0O

De vrouw krijgt altijd een vaginale echo. Bij een vaginale echo brengen we een apparaatje in de vagina. Om het apparaatje zit een condoom. Soms gebruiken we glijmiddel om het inbrengen ervan makkelijker te maken. Een vaginale echo geeft een scherp beeld van de baarmoeder en eierstokken. U ziet de beelden op de monitor, dus u kunt zelf meekijken. Soms volgen we op deze manier de groei van een eiblaasje (follikel). Ook kunnen we de groei van het baarmoederslijmvlies bekijken.

Zaadonderzoek

Om er achter te komen of de oorzaak bij de man ligt, is een zaadonderzoek nodig. Dit heet ‘semenanalyse’. Hierover kunt u meer lezen op de pagina ‘Zaadonderzoek’. Bij een afwijkende uitslag kan verder onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld een onderzoek naar de balzak (scrotumonderzoek) door een arts of een verwijzing naar een uroloog.

Welke extra onderzoeken zijn er mogelijk?

Soms blijkt uit de vorige onderzoeken dat we nog extra informatie nodig hebben. Extra onderzoek is dan nodig. Deze onderzoeken zijn dus niet standaard.

Verschillende onderzoeken zijn mogelijk. We noemen hieronder de meest voorkomende:

  • Extra echo’s: soms zijn extra echo’s nodig om te kijken naar de groei van een eiblaasje (follikel) bij vrouwen met cyclus stoornissen.
  • Nike Grijs Thong Ii Grootste Voor Online Solarsoft Veiling Zwart zVpqSUMG
  • Bloedonderzoek naar hormoonspiegels: Verschillende hormonen spelen op verschillende tijden in uw cyclus een rol. Bij de vrouw wordt er op een of twee momenten in de cyclus bloed geprikt. Altijd een week na de eisprong, maar soms ook nog aan het begin van uw menstruatie. Dit extra onderzoek geldt alleen voor vrouwen met cyclus stoornissen.
  • Extra zaadonderzoek: Wanneer het zaadonderzoek afwijkend is, wordt er een extra zaadonderzoek verricht in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Dit noemen we een SOT. Bij een afwijkende uitslag kan ook verder onderzoek nodig zijn, bijvoorbeeld door de uroloog.
  • Baarmoederfoto (HSG) : Hierbij kunnen we de vorm van de baarmoeder beoordelen. Ook is te zien of de eileiders toegankelijk zijn.

Evaluatiegesprek

Wat gebeurt er tijdens het evaluatiegesprek?

Wanneer alle onderzoeken zijn afgerond krijgt u een evaluatiegesprek. Bij dit gesprek bespreken we de resultaten. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten.

Het kan zijn dat we een reden hebben gevonden waarom u niet in verwachting raakt. We starten dan een behandeling. Het kan ook zo zijn dat er geen afwijking is gevonden. In dit geval maken we een inschatting van uw kans op een spontane zwangerschap. Dit hangt af van uw leeftijd, de duur van uw kinderwens en andere voorspellende factoren. Als de kans op een spontane zwangerschap groter is dan met een behandeling, dan adviseren wij u om een half jaar af te wachten. Bent u binnen het half jaar niet zwanger? Dan komt u bij ons terug. We kunnen dan direct starten met een behandeling.

OndersteuningBij Shop Dames Pumps Schoenen Vollebergh Tamaris qpzMSUV

Wanneer u begint met onderzoeken en/of vruchtbaarheidsbehandelingen kan dit op veel gebieden gevolgen hebben voor u en uw partner. Het uitblijven van de zwangerschap of de behandeling kan veel stress geven. U krijgt veel informatie en u heeft waarschijnlijk veel vragen. Als team willen wij u hierin graag ondersteunen. Hoe wij dit voor u kunnen doen, leest u uitgebreid op de pagina: ‘Ondersteunende zorg tijdens vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen’.

Wij realiseren ons dat er tijdens de controles meestal weinig tijd is om gevoelens te bespreken. Heeft u behoefte aan een gesprek, dan hopen wij dat u dit aangeeft. We maken dan extra tijd vrij of maken voor u een aparte afspraak.

Wilt u meedoen aan wetenschappelijk onderzoek?

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek leidt tot waardevolle en onmisbare informatie die meehelpt om de zorg en uw kansen te verbeteren.

Van veel bestaande behandelingen is niet goed bekend of ze werkelijk helpen. Ook is vaak niet bekend hoe behandelingen die veel worden toegepast zich ten opzichte van elkaar verhouden; hoe goed werkt de ene behandeling ten opzichte van de andere behandeling? Welke behandeling geeft de minste complicaties?

Om hier antwoorden op te krijgen is wetenschappelijk onderzoek nodig. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis neemt deel aan een aantal (landelijke) studies. Wanneer u voor één of meerdere studies in aanmerking komt, vragen we u of u hieraan wilt meewerken.

U beslist altijd zelf of umeedoet aan een onderzoek. Meedoen is vrijwillig. Als u niet wilt meedoen, krijgt u gewoon de behandeling die u anders ook zou krijgen.

Als u vragen heeft, aarzel niet om deze aan uw arts te stellen.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u deze stellen aan de verpleegkundige via de digitale kinderwenspoli. Ook kunt u bellen tijdens het verpleegkundig spreekuur van: 11.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 14.00 uur. Telefoonnummer: (073) 553 27 29.

Balance Balance New New Balance New 574 574 Wl574sss SneakersWehkamp SneakersWehkamp Wl574sss 76IbgfvYy